China: al doilea semestru depășește așteptările, cu o creștere de 6.9%

Economia Chinei a experimentat o creștere de 6.9% din aprilie în iunie, conform datelor oficiale, depășind procentajul prevăzut de profesioniști.

Rata de creștere, care compară progresul economic cu aceleași trei luni din anul trecut, a fost la fel cu primul semestru din 2017.

Beijing încearcă să conducă împotriva datoriilor și a bulei imobiliare cu măsuri drastice asupra sectorului imobiliar și a creditorilor.

Mulți analiști se așteptau ca aceste polițe să încetinească economia Chinei.

Impact limitat

În ciuda eforturilor de a încetini piața imobiliară, investițiile imobiliare au crescut cu 8.5% în prima jumătate care crește din aceeași perioadă din 2016.

Unii analiști susțin că înăsprirea regulilor de împrumut poate să nu aibă efectul de încetinire dorit.

“Prețurile imobiliare vor avea un impact în a doua jumătate, dar acesta ar putea să nu fie la fel de mare pe cât am crezut. Asta numai în orașele primare. Orașele de al treilea nivel și al patrulea nivel le-ar putea ajunge, astfel compensând pentru o parte din încetinirea din orașele primare”, a zis Iris Pang, Economist Recunoscut în China cu ING.

În 2016, economia Chinei a crescut în cel mai încet ritm din ultimii 26 de ani, dar lansarea datelor de luni a adăugat la revenirea creșterii economiei Chinei.

Producția industrială din iunie a crescut cu 7.6%, (bine) peste valoarea prezisă de 6.5%.

Cheiltuielile pe produse au crescut cu 11% luna trecută comparat cu iunie 2016.

Iar numărul de exporturi cât și numărul de importuri au crescut peste așteptări.

f.j.

Advertisements